OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. szeptember 20., csütörtök 14:21

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 20., csütörtök (OS) - Óvjuk meg a Dunát a budapesti szennyvíztől!

    A Magyar Liberális Párt szerint a fővárosnak átfogó vizsgálatot kell indítania, annak érdekében, hogy a jövőben Budapest ne szennyezze az illegális csatornákon keresztül a Duna vízét. Az elmúlt időszak száraz, aszályos időjárása miatt a Duna vízszintje nagyon alacsony volt. Ennek köszönhetően kiderült, hogy Budapesten több helyen is tisztítatlanul folyik a szennyvíz a várost átszelő folyóba. Különösen aggályosnak tartjuk, hogy az egyik szennyező éppen a főváros tulajdonában álló Rudas Gyógyfürdő és Uszoda volt. Érthetetlen és elfogadhatatlan, hogyan történhetett ez meg, miközben Csepelen még az előző városvezetés által épített, Európa egyik legmodernebb szennyvíztisztítója gondoskodik arról, hogy Budapest csak tiszta vizet juttathasson vissza a Dunába. A Liberálisok szerint a folyó mindkét partszakaszát és budapesti szigetek partvonalát is át kellene vizsgálni, hogy kiderüljön, van-e máshol hasonlóra példa. Meg kell akadályozni, hogy akár a fővárosi fenntartású intézmények, akár az itt üzemelő gyárak, vagy éppen a lakosság tovább szennyezzék a folyót. Ezért a Liberálisok azt javasolják, a lehető leghamarabb készüljön átfogó vizsgálat és koncepció a Duna vízének megóvása érdekében! Kezdeményezzük, hogy az ügyet vegyék fel a Fővárosi Közgyűlés következő ülésének napirendjei közé!


     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.