OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. szeptember 20., csütörtök 17:51

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 20., csütörtök (OS) - A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége kifejezetten támogatja a Magyar Kormány szándékát a külföldi filmek magyar nyelvű feliratozása ügyében. Ami a hallóknak az idegen-nyelv tanulást segíti elő, az a siket és nagyothalló mozilátogatók és tévénézők számára az akadálymentes hozzáférést biztosítja!

    A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) üdvözli a Nemzeti Fejlesztési Tanács külföldi filmek feliratozásának előtérbe helyezésére vonatkozó javaslatát, melyet Magyarország Kormánya is támogat, a magyar lakosság idegennyelv-tudásának javítása érdekében.

A SINOSZ fel kívánja hívni a döntéshozók figyelmét arra, hogy az idegennyelv-tudás szintjének emelését célzó elképzelés azon társadalmi csoportok számára is kedvező, akiknek a mostani média-, és mozi-szolgáltatások nem teszik lehetővé a magyar és nemzetközi mozgóképkultúra alkotásaihoz való hozzáférést.

A Szövetségünk által képviselt – a 2011 évi népszámlálás adatai szerint –közel 70 ezer magyar siket és nagyothalló személy ki van zárva a moziban történő filmnézés élményéből, hiszen a filmek nagy része szinkronizálva, magyar felirat nélkül kerülnek vetítésre.
     Kiadó: Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.