OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2018. szeptember 22., szombat 18:02

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 22., szombat (OS) - A Budai Nagy Antal Gimnáziumban történt tömeges felmondások jelzik: a 24. órában vagyunk -

    A budapesti gimnázium tanári karának negyede mondott fel a nyár folyamán. Az LMP szerint borzasztó folyamatok zajlódnak le az oktatásban, és ha a kormányzat nem lép érdemit, akkor az oktatási rendszer összeomolhat. A huszonnegyedik órában vagyunk.

Az LMP szerint a Budai Nagy Antal Gimnáziumban történt tömeges felmondás lakmuszpapírja a kormány oktatáspolitikájának: túltolt biciklik, megalázott pedagógusok, államilag túlszabályozott tankönyvek, túlterhelt diákok, rossz eredmények.

Meggyőződésünk, hogy kapkodó, kierőszakolt reformintézkedések helyett a pedagógusok tapasztalataira támaszkodó, az iskolát használó közösségek igényeinek megfelelő, szakmai vitákban kiérlelt és alaposan átgondolt változtatásokra van szükség.

A pedagógus pálya megbecsülésének hanyatlása és a munkakörülmények romlása a rátermett és elhivatott pedagógusokat is elriasztja a pályától. El kell érni, hogy az egyetemeken a legtehetségesebb hallgatók minél nagyobb számban válasszák az igazi szellemi kihívást jelentő, jólfizetett tanári pályát: ehhez a szervezeti, szellemi és anyagi feltételek gyökeres változására van szükség. Az LMP egy Jövő Alapot hozna létre, ugyanis a tudás a legkönnyebben és legfenntarthatóbb módon szaporítható, legértékesebb gazdasági erőforrás. Ehhez a GDP legalább 8%-át kell átfogóan az oktatásra, a jövőbe való befektetésre fordítani.

Kanász-Nagy Máté
az LMP országos elnökségének titkára
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.