2024. április 19. péntek

2018. szeptember 24., hétfő 18:26

A Moravcsik Alapítvány közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 24., hétfő (OS) - 9. alkalommal rendezik meg a PsychArt24 Művészeti Maratont - Együtt festenek mentálisan betegek és egészségesek az előítéletek leküzdése ellen

A 9. PsychArt24 Művészeti Maratonon is bárki részt vehet, a szervezők minden alapanyagot és eszközt biztosítanak az alkotó munkához.
"Az első rendezvényünkön 130 alkotó volt jelen, tavaly már 390 fölött volt a résztvevők száma, akik 480 alkotást hoztak létre a maraton 24 órája alatt. Nagy öröm, hogy az elmúlt években több professzionális művész, illetve közismert személy segítette céljainkat személyes közreműködésével. A művészeti maratont követően egy szakmai zsűri válogatja ki azokat a képeket, amelyeket december elejétől lehet megtekinteni a Budapest Art Brut Galériában. A kiállítás jelentősége, hogy egy térben lesznek láthatóak a professzionális és outsider művészek alkotásai, köztük a pszicho-szociális fogyatékossággal élők művei. Ezzel biztosítva számukra a kulturális esélyegyenlőséget a kortárs művészet területén" – fogalmazott Kovács Emese társszervező, a Budapest Art Brut Galéria alapítója.

Az idei rendezvény témája: Áttűnések – látható és láthatatlan létezésünk.
A program fővédnöke Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

További információ: http://artbrut.hu/programok/

Kiadó: Moravcsik Alapítvány