OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. szeptember 24., hétfő 18:26

A Moravcsik Alapítvány közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 24., hétfő (OS) - 9. alkalommal rendezik meg a PsychArt24 Művészeti Maratont - Együtt festenek mentálisan betegek és egészségesek az előítéletek leküzdése ellen

    A 9. PsychArt24 Művészeti Maratonon is bárki részt vehet, a szervezők minden alapanyagot és eszközt biztosítanak az alkotó munkához.
"Az első rendezvényünkön 130 alkotó volt jelen, tavaly már 390 fölött volt a résztvevők száma, akik 480 alkotást hoztak létre a maraton 24 órája alatt. Nagy öröm, hogy az elmúlt években több professzionális művész, illetve közismert személy segítette céljainkat személyes közreműködésével. A művészeti maratont követően egy szakmai zsűri válogatja ki azokat a képeket, amelyeket december elejétől lehet megtekinteni a Budapest Art Brut Galériában. A kiállítás jelentősége, hogy egy térben lesznek láthatóak a professzionális és outsider művészek alkotásai, köztük a pszicho-szociális fogyatékossággal élők művei. Ezzel biztosítva számukra a kulturális esélyegyenlőséget a kortárs művészet területén" – fogalmazott Kovács Emese társszervező, a Budapest Art Brut Galéria alapítója.

Az idei rendezvény témája: Áttűnések – látható és láthatatlan létezésünk.
A program fővédnöke Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

További információ: http://artbrut.hu/programok/


     Kiadó: Moravcsik Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.