OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. szeptember 25., kedd 19:01

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 25., kedd (OS) - Nincs ingyen repülőút a miniszterelnöknek, a Párbeszéd feljelent és vagyonnyilatkozati eljárását követel.

    A Párbeszéd hivatali vesztegetés, valamint hivatali vesztegetés elfogadása miatt feljelentést tesz, emellett vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez az Országgyűlés Mentelmi bizottságában a miniszterelnök ellen.

A Párbeszéd álláspontja szerint a miniszterelnök többszörösen is törvényt sértett, amikor elfogadta, hogy különböző külföldi helyszínekre magángéppel szállítsák olyan szereplők, akik ráadásul a magyar gazdaság meghatározó alakjai és jelentősen függnek a kormányzati megrendelésektől.

A Párbeszéd szerint utóbbi miatt bűncselekmény is történt, a párt ezért feljelentést tesz hivatali vesztegetés, valamint hivatali vesztegetés elfogadásának alapos gyanúja miatt, emellett a miniszterelnök ellen az Országgyűlés Mentelmi bizottságában vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a párt képviselője, a bizottság alelnöke.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője,
az Országgyűlés Mentelmi bizottságának alelnöke
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.