OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. szeptember 30., vasárnap 16:19

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 30., vasárnap (OS) - Az LMP azon dolgozik, hogy az önkormányzatiság valóban a helyi közösségi érdekérvényesítésről szóljon -

    Az önkormányzatok napja 2018-ban nem ünnepnap. 2018-ban ugyanis ott tartunk, hogy a kormány szisztematikusan szétverte az önkormányzatiságot, a valódi helyi érdekképviseletet. A Fidesz szótárában az önkormányzatiság a totális centralizációt, az intézményesített korrupciót és a hűbérúr-vazallusi rendszert jelenti.

Az önkormányzatok kivéreztetése, a folyamatos pénzelvonás, a fenyegető hangulat is eredményezte azt, hogy a magyar vidék teljesen leszakadt. A 2017-es EU régiós versenyképességi statisztikák elképesztően romló tendenciát mutatnak az egyes vidéki régiók vonatkozásában. 2013 óta mindegyik magyar régió rontott a helyezésén. Az ország 19 megyéjéből 12 fényévekre van az uniós fejlettségtől, 4 régiónk pedig továbbra is a 20 legszegényebb között van.  Közben pedig a vidék kiürül: döbbenetes mértékben csökken a lakosságszám is.

Az LMP azon dolgozik, hogy az önkormányzatiság valóban a helyi közösségi igény- és érdekérvényesítésről szóljon. Mikor egy kistelepülési polgármester elsőként hívta fel az országos sajtó figyelmét arra, hogy a téli rezsicsökkentésből a kormány több százezer, fával fűtő embert egyszerűen kihagyott, Keresztes László Lóránttal, az LMP társelnökével együttműködésben hatékony eredményt értek el. A kormány ugyanis végül intézkedett annak érdekében, hogy a juttatásból kihagyott több százezer család is megkaphassa a támogatást.
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.