2024. április 20. szombat

2018. szeptember 30., vasárnap 16:19

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 30., vasárnap (OS) - Az LMP azon dolgozik, hogy az önkormányzatiság valóban a helyi közösségi érdekérvényesítésről szóljon -

Az önkormányzatok napja 2018-ban nem ünnepnap. 2018-ban ugyanis ott tartunk, hogy a kormány szisztematikusan szétverte az önkormányzatiságot, a valódi helyi érdekképviseletet. A Fidesz szótárában az önkormányzatiság a totális centralizációt, az intézményesített korrupciót és a hűbérúr-vazallusi rendszert jelenti.

Az önkormányzatok kivéreztetése, a folyamatos pénzelvonás, a fenyegető hangulat is eredményezte azt, hogy a magyar vidék teljesen leszakadt. A 2017-es EU régiós versenyképességi statisztikák elképesztően romló tendenciát mutatnak az egyes vidéki régiók vonatkozásában. 2013 óta mindegyik magyar régió rontott a helyezésén. Az ország 19 megyéjéből 12 fényévekre van az uniós fejlettségtől, 4 régiónk pedig továbbra is a 20 legszegényebb között van.  Közben pedig a vidék kiürül: döbbenetes mértékben csökken a lakosságszám is.

Az LMP azon dolgozik, hogy az önkormányzatiság valóban a helyi közösségi igény- és érdekérvényesítésről szóljon. Mikor egy kistelepülési polgármester elsőként hívta fel az országos sajtó figyelmét arra, hogy a téli rezsicsökkentésből a kormány több százezer, fával fűtő embert egyszerűen kihagyott, Keresztes László Lóránttal, az LMP társelnökével együttműködésben hatékony eredményt értek el. A kormány ugyanis végül intézkedett annak érdekében, hogy a juttatásból kihagyott több százezer család is megkaphassa a támogatást.
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)