OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. október 2., kedd 14:39

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. október 2., kedd (OS) - Az ÁSZ-jelentés hazugságoktól és csúsztatásoktól hemzseg

    4. Míg az ÁSZ azt állítja, hogy a szervezet a közpénzek eredményes, hatékony és gazdaságos felhasználását segíti elő, a Magyar Liberális Párt hiába költötte el a lehető leghatékonyabban és leggazdaságosabban az állam által biztosított forrásokat, az ÁSZ mégis több milliós büntetést szabott ki a pártra. Ráadásul úgy, hogy semmiféle fellebbezési, jogorvoslati lehetőség és arra vonatkozó felvilágosítás sincs, hogy az intézmény milyen módszertannal számítja ki a piaci árakat, amelytől az ellenzéki pártok állítólag eltértek.
5. Az ÁSZ szerint az ellenőrzés és a szakmai szabályok megalkotása során a nemzetközi sztenderdeket tekinti irányadónak. A baj csak az, hogy nem a fejlett nyugat-európai mintát követik, ahogyan az egy uniós tagországban elvárható lenne, hanem az autokráciára épülő török és orosz gyakorlatot.

Mindezek alapján a Magyar Liberális Párt azt kéri a parlamenti képviselőktől, hogy ne szavazzák meg az intézmény tavalyi évi jelentését, vagy amennyiben elfogadják, az ÁSZ gondoskodjon arról, hogy az intézmény a továbbiakban tényleg a saját jelentésében foglaltak szerint működjön. A magyar állampolgár érdeke, hogy az ÁSZ végre valóban ellássa a jelentésben foglalt feladatait, és a kormánypárttól független szervezetként funkcionáljon. Jelenlegi működésével ugyanis csak még távolabb löki Magyarországot a nyugat-európai országoktól, ennek eredményeként pedig az Európai Unióból is kivezetheti hazánkat.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.