OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. október 2., kedd 15:03

Budapest Főváros Kormányhivatalának közleménye
    Budapest, 2018. október 2., kedd (OS) - Nézd meg! Fogd meg! Próbáld ki! - Pályaválasztási kiállítást rendez a kormányhivatal - Interaktív pályaválasztási kiállítást rendez a fővárosi kormányhivatal jövő héten, ahol a fiatalok több mint száz szakmát ismerhetnek meg és próbálhatnak ki. A hetedik SzakMÁzz! kiállításon szakképző intézmények mellett munkáltatók is bemutatkoznak, valamint hírességek mesélik el saját szakmaválasztásuk történetét a főként 7. és 8. osztályos fiataloknak és a szakmaváltást tervezőknek.

    Állami és nem állami szakképző intézmények, munkáltatók, összesen mintegy 110 kiállító mutatja be azt a több mint száz szakmát, amelyek képzéseiken elsajátíthatók.  Az idei rendezvény mottója "Nézd meg! Fogd meg! Próbáld ki!", ennek jegyében az érdeklődők többek között főzhetnek, varrhatnak, "házat" építhetnek, de részt vehetnek pályaorientációs tanácsadáson és tájékoztatáson is. A szervezők látványos meglepetésekkel is készülnek.
A kiállításra 324 általános iskola 7. és 8. osztályos tanulói kaptak meghívást, a diákok negyede számára a Fővárosi Kormányhivatal buszos szállítást is biztosít. A fiatalok mellett a rendezvény mindazok számára is hasznos, akik új szakma elsajátítását tervezik. A kormányhivatal Foglakoztatási Főosztálya évente több pályaválasztással, pályaorientációval kapcsolatos nagy rendezvényt szervez annak érdekében, hogy a megfelelő szakképzettséggel rendelkező munkaerő révén hosszú távon is támogassák a budapesti munkaerőpiacon tapasztalható kedvező folyamatokat.
Infó: http://bit.ly/2y8z
     Kiadó: Budapest Főváros Kormányhivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.