OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. október 2., kedd 16:47

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 2., kedd (OS) - 30 évet a 30 évért!

    Távoznia kell a kormányfői posztról a korrupt Orbánnak!

A Jobbik tegnap hivatali vesztegetés és hivatali vesztegetés elfogadása miatt tett feljelentést annak kapcsán, hogy Orbán Viktor méregdrága ajándékokat (magánrepülős luxusutazásokat) fogad el olyan kormányközeli oligarcháktól (legutóbb éppen Garancsi Istvántól), akik sok milliárdos állami és uniós megrendeléseket kapnak az ő kormányzása idején - jelentette be Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője.
Ismert, a miniszterelnök bevallása szerint 30 éve így megy ez nála, tegnap a parlamentben erről beismerő vallomást is tett. Emiatt Pintér Tamás feljelentés-kiegészítést is eljuttatott a Legfőbb Ügyészség felé. Az ellenzéki politikus emlékeztetett, hogy még nyáron írásbeli kérdést intézett Orbánhoz arról, ki fizette a luxusutazásait. Kérdésére akkor Dömötör Csaba államtitkár azt válaszolta, hogy az utakat Orbán Viktor saját pénzéből tette meg. Ez a válasz gyanús volt, hiszen hivatalosan elismert megtakarításai mellett ezt nem tehette volna meg a kormányfő - mondta Pintér Tamás, majd felidézte Havasi Bertalannak, a miniszterelnök sajtófőnökének múlt heti nyilatkozatát, amely egészen másról szólt: valójában Garancsi István, a Market Építő Zrt. tulajdonosa fizette az egyik ilyen luxusutat.


     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.