OS Országos Sajtószolgálat
2019. augusztus 23. péntek
Ismertető


2018. október 2., kedd 16:48

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. október 2., kedd (OS) -

    Örülök, hogy az EP ilyen aktív a témában és hogy konkrét megoldásokat sürget. Elfogadhatatlannak tartom, hogy 5-10 forintot kapjon egy termelő, vagy egy közöség egy kiló megtermelt gyümölcsért! Már csak azért is, mert a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat nem csak a termelőket, hanem az egész közösség életét negatívan befolyásolja, leginkább a lánc mindkét végét sújtja: a termelőket és a fogyasztókat. Városi térségben főként fogyasztási szempontból-, míg a vidéki közösségek esetében termelési és fogyasztási oldalról kiemelt e kérdés. Személy szerint azért küzdök, hogy a tisztességtelen gyakorlatok felszámolásának elve minél több helyen érvényesüljön, úgy mint például az általam kezdeményezett "Okosfalvak" koncepcióban is.  Fontos helyet foglal el ebben az innovatív megközelítésben az egészséges élelmiszertermelés, a méltányosság és a szociális jogok" – húzta alá Szanyi Tibor EP-képviselő, az MSZP alelnöke.
A fontos mérföldkövet jelentő gödöllői, ‘Okosfalvak’ témájú szakmai rendezvény ezzel a kérdéssel is fog foglalkozni. Az említett konferencia az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szervezésében, az okosfalvak program kezdeményezője, Szanyi Tibor magyar szocialista EP-delegációvezető, valamint Franc Bogovic szlovén EP képviselő, továbbá Phil Hogan (ír) európai agrárbiztos és Navracsics Tibor magyar biztos részvételével kerül megrendezésre

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.