OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. október 2., kedd 17:13

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2018. október 2., kedd (OS) - Még egy hétig lehet jelentkezni a Szász Pál tanulmányi ösztöndíjra

    Még egy hétig, október 10-e (szerda) 12 óráig lehet jelentkezni a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által augusztusban meghirdetett Szász Pál tanulmányi ösztöndíjra, amelyet külhoni magyar jogászhallgatók nyerhetnek el.
A pályázat célja a külhoni magyarság jogi gyarapodásának elősegítése, a magyar gazdasági jogászképzés fejlesztése a külhoni magyar területeken: a Kárpát-medencében és a diaszpórában.
Az ösztöndíjra azok a magukat magyarnak valló, Magyarország területén lakóhellyel nem rendelkező diákok jelentkezhetnek, akik a Magyarországgal szomszédos országokban vagy a diaszpórában a 2018/2019-es tanévben magán vagy állami felsőoktatási intézményben alap- vagy mester szintű, illetve osztatlan jogászképzésben vesznek részt nappali tagozaton, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, és legalább két sikeresen lezárt tanulmányi félévet igazolni tudnak.
Az idei évben 30 hallgató részesülhet ösztöndíjban: Erdélyből 11, Felvidékről 7, Vajdaságból 4, Kárpátaljáról 3, Horvátországból 1, Muravidékről 1, a diaszpórából pedig 3 diák kaphat támogatást tanulmányaihoz.
Az ösztöndíjat elnyerő hallgatók 12 hónapon keresztül összesen 600 ezer forint támogatásban részesülnek, a pályázat teljes kerete 18 millió forint. Az ösztöndíjas időszak alatt munkájukat az adott szakterületen elismert gyakorló ügyvéd, tutor segíti.
A pályázati felhívás elérhető a www.bgazrt.hu és a www.nemzetiregiszter.hu oldalakon.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.