OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. október 3., szerda 14:20

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 3., szerda (OS) -

    Az Európai Parlament mai plenáris ülésén nagy többséggel (536 igen mellett, 87 nem ellenében, 41 tartózkodással) fogadta el a végleges ÁFA-rendszer keretrendszerében készült ÁFA-mértékekről szóló Szanyi-jelentést. A jelentés magyar vonatkozása is jelentős, hiszen többek közt egyértelmű üzenetet fogalmaz meg az Orbán-kormánynak azzal kapcsolatban, hogy a magyar embereket sarcoló 27 %-os ÁFA-kulcs az Európai Unió tagjaként elfogadhatatlan.

Miután már többször bebizonyosodott, hogy a magyar kormány súlyosan megsérti a jogállamiság keretrendszerét, mi több aktívan igyekszik azt le is bontani és ezért Orbánékat már többször szégyenpadra küldték a különböző nemzetközi szervezetek és az Unió is, a mai napon - a Fideszt is tagjai közt tudó Európai Néppárt (EPP) tagjainak többsége igen szavazatával - azt is felrótta az Európai Parlament a magyar kormánynak, hogy a leginkább a kevésbé tehetős honfitársainkat sújtó 27 %-os általános ÁFA-mérték elfogadhatatlan Európában. "Felháborító, hogy Orbán és társai még attól sem riadnak vissza, hogy a kormányzati és újdzsentri urizálásuk árát sok minden más mellett Európa-rekorder mértékű ÁFA keretében nyúlják le az emberektől. Mindezt ma az Európai Parlament is kimondta. Most a tagállami kormányokon a sor.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.