OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. október 3., szerda 14:20

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. október 3., szerda (OS) -

    A 15 és 25 %-os érték közé rögzítendő általános kulcson túl a javaslat szerint minden tagállamnak lehetősége lesz két kedvezményes kulcs és egy a 0 és 5 % közötti kulcs alkalmazására is. A jelentés mindemellett felszólít egy EU-szintű információs portál létrehozására is, amely pontos információkkal kell, hogy szolgáljon az összes tagállam ÁFA-rendszeréről ezzel is segítve elsősorban a KKV-kat a határon átnyúló ügyleteik során, hiszen a javaslat hatályba lépését követően a jelenlegi gyakorlattól eltérően a rendeltetési hely szerinti tagállam adóztatása lesz a meghatározó.

A szocialista EP-képviselő felszólalásában azt is hangsúlyozta, hogy a kedvezményes adómérték alkalmazásának a végső fogyasztók javára és a KKV-k támogatására kell történnie. “A Szocialisták és Demokraták frakciója számára különösen fontos volt, hogy a kedvezményes adókulcsok alkalmazása esetén a szociális és környezetvédelmi szempontokat figyelembe vegyék a tagállamok és, hogy ne engedjük a káros vagy luxus termékek kedvezményezettségét" - tette hozzá Szanyi Tibor.

Háttér:
Az uniós ÁFA-rendszer az egységes piac fontos eszköze és nagyban hozzájárult az EU-n belüli kereskedelem előmozdításához. Mivel azonban a tagállamok közötti kereskedelem adóztatásának jelenlegi rendszere már nem volt képes lépést tartani a gazdaság globalizációjával és digitalizációjával, az Európai Bizottság javaslatot tett az irányelv módosítására.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.