OS Országos Sajtószolgálat
2019. július 22. hétfő
Ismertető


2018. október 3., szerda 15:58

Az Országos Bírósági Hivatal közleménye
    Budapest, 2018. október 3., szerda (OS) - Az Egri Törvényszék után a Szigetszentmiklósi Járásbíróságon is megnyitott az új, egységes arculatú Ügyfélcentrum, mely az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének stratégiai célkitűzéseihez igazodva modern környezetben biztosít gyors és hatékony ügyintézést a bírósághoz fordulóknak.

    Dr. Handó Tünde, az OBH elnöke a központ megnyitóján utalt rá, hogy az elmúlt években több olyan fejlesztés is elindult, amely a bíróságokhoz való könnyebb hozzáférést szolgálja. Ezek közé tartozik a Digitális bíróság projekt, melynek egyik újítása az ún. e-akta bevezetése lesz. A cél, hogy az elektronikus akta a papír alapú akta online változataként tegye egyszerűbbé az ügyfelek számára irataik megismerésének lehetőségét.

A nyitott, szolgáltató bíróság arcai az ügyfélközpontok. Kialakításuknál az volt a fő szempont, hogy a bíróságok ügyfelei korszerű és komfortos körülmények között, egyszerűbben intézhessék ügyeiket, adhassák be beadványaikat, tájékozódhassanak vagy tekinthessenek be iratokba.  

Dr. Handó Tünde bejelentette, a korábban Panasznap néven működő szolgáltatás a jövőben Ügyfélsegítő elnevezéssel várja a polgárokat. Az új Polgári Perrendtartás pontosította az intézmény keretében végezhető segítségnyújtást.  Az Ügyfélsegítő a jogi képviselő nélküli ügyfeleket segíti a nyomtatványok kitöltésében, szóbeli kérelmeik rögzítésében és válaszokat ad bírósági eljárási kérdésekben.

A teljes hír itt elérhető:
https://birosag.hu/media/aktualis/atadtak-szigetszentmiklosi-ugyfelkozpontot


     Kiadó: Országos Bírósági Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.