OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2018. október 4., csütörtök 08:06

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2018. október 4., csütörtök (OS) - Munkavédelmi és munkaegészségügyi tréninget tartott a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége Miskolcon

    2018. szeptember 19-én a GINOP-5.3.4- 16-2016-00025 "NEMES A CÉL - Közös érdekünk a munkahelyi egészség és biztonság!" című projekt keretében térítésmentesen vettek részt fémfeldolgozási termékek gyártásához kapcsolódó ágazatban dolgozó cégvezetők és jogkört gyakorlók. A workshopon, melyen kifejezetten fémfeldolgozási ágazatspecifikus előadások hangzottak el, szó volt többek között a csapatmunka hatékonyságának növeléséről és a veszélyes anyagokkal kapcsolatos érintkezés szabályairól. A tréninget Vadnai Gábor, a MAGEOSZ főtitkára nyitotta meg, Vissi Ferenc pedig tájékoztatást adott a projekt elért és várható eredményeiről. A cégvezetők értesültek az ágazati munkahigiéniás körülmények biztosításáról és a munkahelyi egészségvédelmi feladatokkal kapcsolatos naprakész információkról.

Az oktatást tartották:
Vadnai Gábor a MAGEOSZ főtitkára
Vissi Ferenc MAGEOSZ szakértő
Dr. Dudás Katalin munkaügyi szakértő

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. Törvény alapján a munkáltatóknak "egy választási ciklusban, a képviselő megválasztását követően 1 éven belül legalább 16 órás képzésben, ezt követően évente legalább 8 óra továbbképzésben való részvétel lehetőségét kell biztosítani". Ez a kötelezettség minden 20 főt meghaladó alkalmazottal rendelkező munkáltatóra vonatkozik.

Az eseményről további információ kérhető a következő elérhetőségeken:
MGYOSZ
Köteles Dóra
mgyosz@plbm.hu

     Kiadó: Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.