OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. október 4., csütörtök 12:41

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. október 4., csütörtök (OS) - Országos állatmentő szolgálat létrehozását kezdeményezik a Liberálisok

    A Magyar Liberális Párt az állatok világnapján azt javasolja a kormánynak, hogy hozzon létre egy 0-24 órás, telefonon hívható, országos állatmentő szolgálatot. A szolgálat tagjai a közterület-fenntartókhoz hasonló jogosultsággal legyenek felruházva, hogy riasztás és szükség esetén kellő hatékonysággal járhassanak el az állatok védelmében. A Magyar Liberális Párt szerint nemcsak törvényi, de intézményi szinten is sokat kellene még tenni az állatok védelmében Magyarországon. Bár a jelenleg hatályos jogszabályok szigorú büntetést írnak elő állatkínzás esetére, a valóságban nincs meg a megfelelő intézményi háttér ahhoz, hogy ezeket a törvényeket érvényre is tudja juttatni a magyar állam. A Liberálisok szerint éppen ezért lenne szükség egy külön szolgálat és hatóság létrehozására, amely kifejezetten csak a haszon- és vadállatok védelmével foglalkozik. A katasztrofális állapotban lévő sertéstelep, a fára felakasztott kutya, a barcsi tacskószaporító telep vagy a brutális orvvadászatok története joggal háborítja fel és botránkoztatja meg a közvéleményt. A bajba jutott állatok többségének ügye azonban nem jut el a nyilvánosságig, vagy egyáltalán nem is lesz belőlük ügy. A Liberálisok azért kezdeményezik az országos állatvédelmi hatóság létrehozását, hogy az ország területén élő állatok biztonságát és megfelelő tartását garantálja a szervezet.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.