OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. október 4., csütörtök 18:44

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2018. október 4., csütörtök (OS) - Varga Mihály is rájött, hogy elhibázott a kormány gazdaságpolitikája -

    Varga Mihály egy mai konferencián arról beszélt, hogy csökkenteni kell a magyar gazdaság függőségét az autóipartól és magas hozzáadott értékű munkahelyeket kellene az országba vonzani. Ez helyes helyzetértékelés a Pénzügyminisztériumtól, a probléma azonban az, hogy a kormány gazdaságpolitikája ennek pont az ellenkezőjéről szól: a Fidesz nem megoldója, hanem okozója a magyar gazdaság legsúlyosabb strukturális problémáinak.

Az LMP évek óta azt hangoztatja, hogy ahhoz, hogy Magyarország saját lábára álljon és hosszútávon is versenyképes legyen, azonnali gazdasági irányváltásra lenne szükség. Varga Mihály mai nyilatkozata alapján mára a kormány is eljutott odáig, hogy nem tagadja el a problémákat, de továbbra is a megoldások ellen dolgozik.

Ha ugyanis magas hozzáadott értékű munkahelyeket akarunk az országba csábítani, akkor sokkal többet kellene oktatásra költeni, miközben a jövő évi költségvetésben reálértéken megint sokkal kevesebb jut erre. Ha csökkenteni akarjuk az autóipari függőséget, akkor nem az autógyáraknak kellene sokmilliárdos adókedvezményeket adni és a klímacélok ellen lobbizni Brüsszelben, hanem a magyar kkv-kat kellene végre stratégiai partnernek tekinteni. Ezekből azonban egyelőre semmi nem látszik, mert a kormány láthatóan alkalmatlan a saját maga által okozott problémák kezelésére.

Schmuck Erzsébet
frakcióvezető-helyettes


     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.