|
|
2018. október 5., péntek 09:25 |
A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) közleménye |
|
Budapest, 2018. október 5., péntek (OS) - Megkezdődtek az őszi lehalászások a tógazdaságokban |
Az ősz beköszöntével és vizeink fokozatos lehűlésével megkezdődnek
az őszi halászatok. Magyarországon 26 065 hektár halastó üzemel,
melynek jelentős részét október-november hónapban halásszák le a
haltermelők. Ilyenkor jellemzően az étkezési méretű hal lehalászása
történik. Tógazdaságaink fő halfaja a ponty, melyből tavaly 17.500
tonnát termelt az ágazat. Általában ebben az időszakban történik a
horgásztavak és természetes vizek haltelepítése is. A magyarországi
fogyasztói gyakorlat az elmúlt években nem változott abban a
tekintetben, hogy a vásárlók még mindig a húsvéti és karácsonyi
időszakban keresik legjobban a halakat. Az igény egyre inkább a
feldolgozott, illetve konyhakész halászati termékek iránt nő. Az
ágazat képviselői és az agrártárca törekszik a hazai halfogyasztás
növelésére, hiszen a magyarországi 6 kg/fő/év halfogyasztás messze
elmarad az uniós átlagtól (25 kg/fő/év).
Kiadó: Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet
(MA-HAL)
-------------------------------------------------------------------
Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait
minden esetben OS jelzéssel használják fel.
Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be
beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben
jelzett közlő a felelős.
(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
|
|