OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. október 5., péntek 09:25

A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) közleménye
    Budapest, 2018. október 5., péntek (OS) - Megkezdődtek az őszi lehalászások a tógazdaságokban

    Az ősz beköszöntével és vizeink fokozatos lehűlésével megkezdődnek az őszi halászatok. Magyarországon 26 065 hektár halastó üzemel, melynek jelentős részét október-november hónapban halásszák le a haltermelők. Ilyenkor jellemzően az étkezési méretű hal lehalászása történik. Tógazdaságaink fő halfaja a ponty, melyből tavaly 17.500 tonnát termelt az ágazat. Általában ebben az időszakban történik a horgásztavak és természetes vizek haltelepítése is. A magyarországi fogyasztói gyakorlat az elmúlt években nem változott abban a tekintetben, hogy a vásárlók még mindig a húsvéti és karácsonyi időszakban keresik legjobban a halakat. Az igény egyre inkább a feldolgozott, illetve konyhakész halászati termékek iránt nő. Az ágazat képviselői és az agrártárca törekszik a hazai halfogyasztás növelésére, hiszen a magyarországi 6 kg/fő/év halfogyasztás messze elmarad az uniós átlagtól (25 kg/fő/év).
    
     Kiadó: Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.