OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. október 7., vasárnap 08:25

A Gondolkodás Öröme Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. október 7., vasárnap (OS) - Iskolákhoz viszi a szép és szórakoztató matematikát

    A Gondolkodás Öröme Alapítvány. Kilencedikeseknek tartanak rendhagyó matematikaórákat, hogy rábukkanjanak azokra a kiemelkedő képességű tanulókra, akik képességei eddig rejtve maradtak.
A matematikának van egyszerre játékos és gondolkodtató arca. Az alapítvány úgy gondolja, hogy ez mindenki számára hasznos és élvezhető, ezért célja, hogy minél több diákkal megismertesse a szép és szórakoztató matematikát, az önálló gondolkodás örömét.

Az alapítvány tanárainak, hogy olyan kilencedikes diákokat kutatnak fel, akik bár tehetségesek matematikából, eddigi tanulmányaik során ennek kibontakoztatására nem volt módjuk.

Ennek érdekében az őszi félévben felkeresik a jelentkező iskolákat, és ott a szokásostól eltérő megközelítésű matematikai foglalkozásokat tartanak. Ezzel nemcsak az a céljuk, hogy tehetségekre leljenek, hanem az is, hogy minden érdeklődőnek megmutassák a matematika – jórészt ismeretlen – szórakoztató oldalát. A bemutató foglalkozások egy hétköznap 3 tanóráját veszik igénybe.

A tehetséges diákok számára a szervezők egy kétéves képzési programot is kínálnak, amely az iskolai oktatás mellett segít tehetségük kibontakoztatásában.

A foglalkozásokra az iskolák október 20-ig jelentkezhetnek.
(A matematikaoktatást eleve kiemelten támogató iskolák nem vehetnek részt a programban.)

További részletek:
http://agondolkodasorome.hu/2018/09/17/repulo-iskola-2018/

     Kiadó: A Gondolkodás Öröme Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.