OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. október 7., vasárnap 11:48

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 7., vasárnap (OS) - Újabb százezreket rekesztett ki a Fidesz a magyar nemzetből

    Nem ismerek annál gusztustalanabb politikai kétszínűséget, mint amelyet a Fidesz mutat és amelyben minden nap csak egyre mélyebbre süllyed. Mérhetetlenül undorító, ahogyan önmagukat hamis módon nemzetinek vallják, miközben saját nemzettársaik ellen uszítanak. Hogyan is képesek a magyarság nemzeti egységéről papolni, miközben bárkit képesek kirekeszteni közös nemzetünkből? Volt már a történelemben példa hasonlóan álnemzeti, erőszakos politikai erőre; egyik sem hozott sem békét, sem fejlődést.
A Fidesz nem először beszél a második világháborús fajvédelem szlogenjeihez hasonló keretben, nem először vállalják fel, hogy nem akarnak "tőlünk különböző kulturális tulajdonságokkal és háttérrel rendelkező jelentős kisebbséget látni magunk között". Orbán Viktor miniszterelnök viszont a minap olyasmire vetemedett, amelyre magyar kormányfő korábban soha: sok százezer magyar embert rekesztett ki saját nemzetéből. A felújított Budai Vigadó átadásán elhangzott beszédében egész pontosan azt mondta, "az a magyar, akinek az unokája is magyar lesz". Ezzel többek között kitagadott a magyarság hősei közül például kilenc aradi vértanút; akikre épp tegnap emlékezett az egész ország.
    
     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.