OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. október 7., vasárnap 11:49

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. október 7., vasárnap (OS) - DK: Betiltották az Orbán-Erdogan találkozó elleni tüntetésünket

    A Demokratikus Koalíció a napokban életbe lépett gyülekezési törvénynek megfelelően jó előre bejelentette a Rendőrségen, hogy az Ellenállás keretében tüntetni fog Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdogan török elnök találkozója ellen. Mivel információink szerint a kormány a függetlenségét frissen elveszteni látszó MTA-ra is szervezett a török elnökkel egy látogatást, a DK az Akadémia épülete előtt akart tüntetni az illiberális diktátortalálkozó ellen. A Rendőrség tegnap hivatalos határozatban tiltotta be a DK tüntetését. Az európai magyarok gyülekezési jogát a Rendőrség az új gyülekezési törvény alapján tiltotta meg, miszerint "nemzetközileg védett személy érkezik".

A Demokratikus Koalíció felháborítónak és szimbolikus értékűnek tartja, hogy az Orbán-rendszer egy saját népét börtönbe záró illiberális diktátor nyugalma kedvéért korlátozza az európai magyarok jogait. Orbán megmutatja a példaképének, hogy ő is semmibe veszi állampolgárai jogait. A DK szerint az európai magyarokat nem lehet elhallgattatni! Ha a gyülekezésünket korlátozzák, akkor máshogy fogjuk a két diktátor tudtára adni, hogy ellenséges területen, az Európai Unióban vannak.

Molnár Csaba
EP képviselő, ügyvezető alelnök
DK
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.