OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. október 7., vasárnap 14:23

A Veres Pál Polgári Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. október 7., vasárnap (OS) - Az egészségügy kommunikációs hiányait a több tízezer  magyarországi "ritka betegségben élők" kénytelenek elszenvedni!

    Változatlanul égető, megoldatlan kérdés a ritka betegségekben szenvedő gyermekek, felnőttek és családtagjaik magára hagyottsága, társtalansága, a hasonló nehéz helyzettel küszködő sorstársak megtalálása, jóllehet 2013-ban Balog Zoltán miniszter aláírta a "Ritka Betegségek Nemzeti Tervét:
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=cmlyb3N6Lmh1fGV1cm9wbGFufGd4OjcwMzJlMjA5ZmI1ZGZkNjk amely 2020.ig szól.
Baján háziorvosokat, egészségügyben dolgozókat kérdeztünk meg, hogy ismerik-e ezt a szakpolitikai stratégiát. A válasz az volt, hogy nem is hallottak róla. Érdeklődtünk a bajai önkormányzat egészségüggyel foglalkozó referensétől is, de ő sem tudott a kiadvány létezéséről. Ez ügyben az illetékes minisztériumhoz fordultunk kérdéssel, mi az oka annak hogy nem ismerik az érintett egészségügyi szakemberek a stratégiát, jóllehet Magyarországon közel 800 ezren szenvednek ezzel a problémával,  mégis legtöbbször értetlenséggel találkoznak. Sok esetben a betegségüknek még BNO kódja sincs, így szociális támogatásban sem részesülhetnek.
Ilyen körülmények között fontosnak tartottuk, hogy a ritka betegségben élők megsegítésére jótékonysági rendezvényt szervezzünk.Részletes információ: https://www.facebook.com/Bajai-Civil-K%C3%B6zm%C5%B1vel%C5%91d%C3%A9si-Kerekasztal-1205930996204330/


     Kiadó: Veres Pál Polgári Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.