OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. október 8., hétfő 17:18

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 8., hétfő (OS) - A közgyűlésen Murai Lászlót, az ELTE hallgatóját választották meg a HÖOK elnökének, megbízatása 2019. január 1-én kezdődik és 2 évre szól. Murai László az ELTE BTK HÖK elnöki tisztségét, majd az ELTE EHÖK elnöki tisztségét töltötte be 2018. július 31-ig.

    Az október 6-án megválasztott elnök programismertetőjében elmondta, az ösztöndíjreform nem ért véget. A HÖOK és az EMMI közötti megállapodás eredményeként létrejövő 40%-os szociális ösztöndíj emelkedést követnie kell a teljesítményalapú ösztöndíjak emelése is.
Kiemelte: a Budapest Diákváros és a kollégiumfejlesztési stratégiában való részvétellel folyamatosan dolgozni kell azon, hogy a kollégiumi férőhelyek növekedjenek.
Elmondta, hogy a folyamatos és eredményes kommunikációért nagyobb figyelmet kíván szentelni a modern kommunikációs eszközök használatára, melyek a mai fiatalság mindennapjait átszövik.

A közgyűlés a HÖOK elnökhelyettesének Kovács Pétert (PTE) választotta meg.

Elnökség további tagjainak választotta a Közgyűlés:
- Jancsó András (PPKE)
- Hassmann Bálint (SZIE)
- Kiss Viktor (BGE)
- Kosztrihán Dávid (NKE)
- Kovács Eszter Csilla (DE)
- Kósa László (SE)
- Németh Gergő (SZE)
- Pekár Zoltán (BME)

A közgyűlésen beszámolt Kiss Edina, a HÖOK mentorprogram vezetője az elmúlt években elért sikerekről: a mentorprogram 3 évvel ezelőtt 162 mentorral és 1514 mentorált működött, idén már 319 mentor segíti 2586 rászorult hallgató első egyetemi évét.
    
     Kiadó: Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.