OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. október 8., hétfő 17:18

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. október 8., hétfő (OS) -

    A 2018-ban indult Stipendium Hungaricum Mentorhálózat munkájába mentoráltként már első alkalommal közel 1200 hallgató jelentkezett, 36 óra leforgása alatt. A külföldi hallgatókat közel 300 mentor fogja segíteni az év során, akinek feladata országunk és annak kultúrájának, történelmének megismertetése. Kaizinger Tamás Töhötöm programvezető kiemelte, hogy a növekvő külföldi hallgatói létszám miatt nem csak a hallgatók integrációja jelenik meg kiemelt célként, hanem Magyarország imázsának növelése is annak tekintetében, hogy a hallgatók tanulmányaik befejeztével pozitív képpel térjenek haza.

A HÖOK immár Kárpát-medence szintjén végzi munkáját. A HÖOK Külhoni Programjának köszönhetően a határon túli hallgatók képviseletét ellátó hallgatói önkormányzatok, illetve szervezetek immáron intézményi szinten tagjai a HÖOK-nak.

     Kiadó: Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.