2024. április 19. péntek

2018. október 8., hétfő 17:18

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. október 8., hétfő (OS) -

A 2018-ban indult Stipendium Hungaricum Mentorhálózat munkájába mentoráltként már első alkalommal közel 1200 hallgató jelentkezett, 36 óra leforgása alatt. A külföldi hallgatókat közel 300 mentor fogja segíteni az év során, akinek feladata országunk és annak kultúrájának, történelmének megismertetése. Kaizinger Tamás Töhötöm programvezető kiemelte, hogy a növekvő külföldi hallgatói létszám miatt nem csak a hallgatók integrációja jelenik meg kiemelt célként, hanem Magyarország imázsának növelése is annak tekintetében, hogy a hallgatók tanulmányaik befejeztével pozitív képpel térjenek haza.

A HÖOK immár Kárpát-medence szintjén végzi munkáját. A HÖOK Külhoni Programjának köszönhetően a határon túli hallgatók képviseletét ellátó hallgatói önkormányzatok, illetve szervezetek immáron intézményi szinten tagjai a HÖOK-nak.

Kiadó: Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája