OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. október 9., kedd 14:05

Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2018. október 9., kedd (OS) - Hadházy Ákos közleménye az Igazságügyi Bizottság mai döntéséhez kapcsolódóan

    Nemrég fejeződött be az "igazságügyi bizottság" ülése, ahol arról döntöttek, hogy egyáltalán tárgysorozatba vegyék-e azt a javaslatomat, ami az EU Ügyészséghez csatlakozást lehetővé tevő alaptörvény módosításról szól. A döntés előre borítékolható volt - leszavazták a javaslatomat. Mivel rettegnek a felelősségre vonástól, minden erejükkel ellenállnak a független Európai Ügyészség gondolatának. Én viszont nem akartam az Országház díszes falai között eljátszani a színjátékot, hogy az egyértelmű érvek ellenére a fideszes képviselők cinikus mosollyal hogyan szavazzák le a javaslatomat. Ehelyett a veszprémi vásárcsarnok előtt gyűjtöttük az aláírásokat az EU Ügyészség mellett - egymillió tenni akaró magyar aláírásán már egészen biztosan nem fognak mosolyogni. Ebben az esetben ugyanis kettős szorításba kerülnek: az EU felől érkező nagyon határozott nyomás és a magyar néptől érkező belső nyomás közé. S bár nagyon félnek attól, hogy az EU leállítja az euró milliárdok folyósítását, még inkább félnek attól, hogy egymillió magyar elindul egy irányba.
Egy másik javaslatomat is leszavazta ma az Igazságügyi Bizottság kormánypárti többsége: ez a néphülyítő kormánypropaganda tiltásáról szólt, amitől persze ugyanúgy félnek. Ebben az ügyben már van álindokkal elutasított népszavazási kezdeményezésem, de itt a jogászok azzal biztatnak, hogy adjak be újabb kérdéseket - s ezt meg is fogom tenni.

     Kiadó: Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.