OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. október 9., kedd 14:41

A Nemzetegyesítő Mozgalom közleménye
    Budapest, 2018. október 9., kedd (OS) -

    Felkérjük Dr. Trócsányi László miniszter urat, hogy a szükséges jogszabályi módosítások előkészítésével segítsék helyreállítani a hazai igazságszolgáltatás magyar és európai jellegű működését! Ugyanis az EU Bíróság alább hivatkozott ítélete szerint a bankok tisztességtelen szerződési feltételei ismételten vizsgálhatók! Mára már széles körben ismertté vált az EU Bíróság C-51/17 számú ítélete.
A C-51/17 számú ítélet szerint a fogyasztónak az árfolyamváltozásból eredő gazdasági következményeit is fel kell tudnia mérnie a szerződéskötést megelőző banki tájékoztatás alapján. Tehát az "egyedileg meg nem tárgyalt szerződési feltétel" fogalmát akként kell értelmezni, hogy az vonatkozik minden szerződési feltételre is, melyet a hazai jogszabályi rendelkezés módosított, vagyis az árfolyamrés és az egyoldalú szerződésmódosítás kérdését is az egyedileg meg nem tárgyalt szerződési feltételek között kell értelmezni!
Így a bírói joggyakorlatban nem lehet megengedően értelmezni a hazai jogot a kölcsönösszeg, a törlesztő részletek, és a kamat meghatározása tekintetében! A bank érdekében felülíró erejű jogegységi döntés a jövőben így nem alkalmazható, mert az egyoldalúan a bank javára született, és nem a szerződő felek kívánatos egyensúlyát szolgálja.
A bíróságok által is könnyen és hivatalból felismerhető bűncselekményről van szó, mert az ún. "tévedésbe ejtés" teljesen egyértelmű!
A C-51/17 számú döntés megkérdőjelezi a Kúria 6/2013, 1/2016 számú döntéseit.
Nemzetegyesítő Mozgalom szóvivője
     Kiadó: Nemzetegyesítő Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.