OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. október 9., kedd 18:20

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2018. október 9., kedd (OS) - A magyarok érdeke egy erős Európa, amely a tagállamokat partnernek tekinti

    A szomszédság és a hosszú közös történelem okán Ausztriától több megértést és szolidaritást várunk, mint a Nyugat-európai és brüsszeli vezetőktől, akiknek többsége nem ismeri és nem érti Közép-Európát - mondta el Balog Zoltán miniszterelnöki biztos az osztrák köztelevízió (ORF) Mittag in Österreich című, az osztrák soros uniós elnökség alkalmából EU-tagállamokat bemutató, Magyarországról szóló portréműsorában.
Balog Zoltán kifejtette, hogy a Sargentini-jelentés nem csökkentette a magyarok európai elkötelezettségét, hiszen mindenki számára nyilvánvaló, hogy nem jogi és jogszerű eljárásról van szó, hanem egy politikai konfliktusról, mely Magyarországot akarja büntetni a migrációval szemben tanúsított ellenállása miatt.
A magyarok érdeke egy erős Európa, amely a tagállamokat partnernek tekinti, és a brüsszeli bizottság nem avatkozik olyan ügyekbe, amelyek a nemzeti szuverenitás körébe tartoznak.
"Bízunk benne, hogy hamarosan olyan új Európai Parlament és Bizottság alakul, amelyik majd kifejezi Európa polgárainak valóságos akaratát" - tette hozzá Balog Zoltán.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.