OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. október 10., szerda 13:34

A VDSzSz Szolidaritás közleménye
    Budapest, 2018. október 10., szerda (OS) - Bántalmazott vasutasok: Magyarországon a Büntető törvénykönyv szigorításán kívül az abban foglalt jelenlegi büntetési tételek alkalmazása is célravezető lehetne, ahogy erre már volt is példa.

    Szakítva az eddigi gyakorlattal, felfüggesztett szabadságvesztés helyett a Nyíregyházi Törvényszék nemrég jogerősen három év letöltendő börtönbüntetésre ítélt egy férfit, aki idén májusban megütött egy jegyvizsgálót a vonaton. A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a hasonló jellegű bűncselekmények rendkívüli mértékben elszaporodtak az utóbbi időben. (A jegyvizsgáló közfeladatot ellátó személy, aki a hivatalos személyekkel (például rendőrökkel) azonos büntetőjogi védelemben részesül.)

A VDSzSz Szolidaritás épp ezért köszönetét fejezi ki az összes büntetőbírónak, aki ítéletével elrettenti az esetleges elkövetőket a vasutasok bántalmazásától.

Az elrettentésben fontos szerepe van az érintett vasutasok testkamerával történő felszerelésének is. A VDSzSz Szolidaritás 2016-ban, elsőként kezdeményezte, hogy a MÁV-csoport lássa el testkamerával az utasokkal rendszeresen érintkező munkavállalóit.

     Kiadó: VDSzSz Szolidaritás

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.