2024. április 19. péntek

2018. október 10., szerda 18:26

A Bátor Tábor Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. október 10., szerda (OS) - Fájdalom és dicsőség. Különleges fotósorozat a Bátor Tábortól. Várakozás, izgalom, kétségek, izgatottság, félelem, koncentráció. Büszkeség, eufória, fájdalom, hála, megrendültség, boldogság, kimerültség. Hermann Ildi fotográfus kapta lencsevégre ezen érzelmeket a 33. Spar Budapest Maraton®-on. Alanyai a Bátor Tábor Alapítvány jótékony maratonistái, az Élménykülönítmény futói, akik vállalták, hogy a rajt előtt majd közvetlenül a táv teljesítése után modellt állnak neki.

A képek is bizonyítják, hogy maratont futni hatalmas teljesítmény, melyet kitartó munka és rengeteg áldozat előz meg. Hajnali ébredések, hogy a nyári forróság ne akadályozza az edzést, lemondások sora, a drága idő feláldozása a hosszú futásokra, holtpontok, sérülések, újrakezdések. Majd a nagy napon a 42 km-es táv megannyit követel a testtől és a lélektől is.
A fotókon csupa olyan amatőr sportoló szerepel, akik a maratoni táv teljesítése mellett azt is vállalták, hogy daganatos és krónikusan beteg gyerekeken segítenek futásukkal. Az Alapítvány ezzel a fotósorozattal ismeri el teljesítményüket, és mond köszönetet rajtuk keresztül az összes jótékony sportolónak, akik igazi példaképei lehetnek egy beteg gyermeknek is.
A fotók itt érhetők el: https://batortabor-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/zs_del_batortabor_hu/EhdMxAybMzNFoWSO12lB_N4BV4QUj0cMTE9zMbFMsbwqUg?e=rbfGxN

Kiadó: Bátor Tábor Alapítvány