OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. október 10., szerda 18:39

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. október 10., szerda (OS) - Az illiberális állam még a hajléktalanokat is kifosztja

    A hajléktalanok világnapján a Magyar Liberális Párt tiltakozik amiatt, hogy a Fidesz és az Orbán-kormány semmibe veszi az otthontalanok alapvető emberi jogait. A Fidesz nemcsak büntethetővé tette az utcán életvitelszerű tartózkodást, de arra is felhatalmazta a hatóságokat, hogy a hajléktalanok vagyontárgyait elkobozzák. Október 15-től ráadásul meg is semmisíthetik azokat a tárgyakat, amelyeknek a tárolását nem tudják megoldani.

Érthetetlen és döbbenetes, hogy a kormánypárti többség hogyan vezethetett be egy ilyen szabályt épp a hideg időjáráshoz időzítve. Mi fog történni azokkal az emberekkel, akik nem akarnak a hajléktalanszállóba menni? Hogyan védekezzenek a hideg ellen az utcán, ha takarójukat, matracaikat és meleg ruháikat elveszik tőlük, hogy aztán megsemmisítsék azokat?

Az illiberális állam valójában az embertelenség szinonimája. A Fidesz úgy kényszeríti a hajléktalanokat az utca elhagyására, hogy közben nem gondoskodik számukra megfelelő szálláshelyről. Országszerte csak 11 200 férőhely van a hajléktalan szállókon, az otthontalan emberek száma azonban ennek akár háromszorosa is lehet Magyarországon. A Fidesz cinizmusát mutatja, hogy a hajléktalanságot a jelenleg hatályos törvények közmunkával és pénzbírsággal büntetik. A Liberálisok szerint az egyre embertelenebb szabályozás helyett megfelelő szakmai segítségre és erős szociális hálóra lenne szükség. A bajbajutottakat nem üldözni, hanem támogatni kellene!
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.