OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. október 10., szerda 20:56

A Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. október 10., szerda (OS) -

    Az utóbbi évtizedben a muzeális intézmények a megváltozott társadalmi elvárásoknak, a 21. századi kihívásoknak megfelelően komoly fejlesztéseket hajtottak végre. Jelentős eredmények születtek többek között a múzeumok, illetve a kiállítások élményszerűbbé tételében, a gyűjtemények digitális hozzáférhetőségének javításában, a köznevelési intézményekkel való együttműködésben, a fogyatékkal élők esélyegyenlőségének megteremtésében. A megújulás sikeréről tanúskodik, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma hivatalos adatai szerint a múzeumlátogatók száma országosan éves szinten már meghaladja a 10 millió főt.

Az elmúlt időszak több megnyilvánulása, elsősorban a kormányközeli sajtóban megjelent írások évtizedes munkával felépített, jól működő intézményeket sodorhatnak bizonytalanságba, az egész múzeumi terület elért eredményeit veszélyeztetik.

A Pulszky Társaság választmányának meggyőződése, hogy a nemzeti kulturális örökség megőrzésére és közkinccsé tételére hivatott muzeális intézményeknek a fenti eredmények megtartásához és továbbfejlesztéséhez folytonosságra, kiszámíthatóságra és biztonságra van szüksége.

Kérjük ezért Magyarország kultúrpolitikájának irányítóit, hogy döntéseiket a fenti szempontok figyelembe vételével hozzák meg!

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület választmánya

     Kiadó: Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.