OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. október 11., csütörtök 11:44

A Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért közleménye
    Budapest, 2018. október 11., csütörtök (OS) - A Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért is részt vesz az Erasmus Napokon egy budapesti iskolában, mely Magyarország egyetlen, hallássérülteket is integráltan képző intézménye.

    A megváltozott munkaképességűek képzését és munkába állását segítő civil szervezet egy, a hallássérültek igényeire szabott, multiplatform oktatócsomagot készít az Erasmus+ program keretében, lengyel és görög nemzetközi partnereivel együttműködésben.
Az oktatócsomag tíz vendéglátóipari szakma anyagát fogja tartalmazni; ezek között szerepel például a pék, a kertész-medencetisztító, a séf, a cukrász, a barista, a karbantartó vagy a portás.
Az anyagok elérhetők lesznek magyar, angol, lengyel és görög nyelven, hangos, jelelt és feliratozott videó formátumokban, leírásokkal és tananyagokkal együtt. Mindez az egyes szakmák 8-12 kiemelkedő mozzanatának akadálymentesített megjelenítését, magyarázatát jelenti, amik végső soron egy online kéziszótár-applikációként is meg fognak jelenni.

A projekt szakmai-elméleti háttere szerint a hallássérülteknek speciális oktatási és képzési anyagokra van szükségük ahhoz, hogy boldoguljanak a munka világában; számukra jelentősen megkönnyíti az összetett információk befogadását azok mozgóképi vizualizálása, ill. a filmanyagok jelnyelvi szinkronnal való ellátása.

További részletekért kattintson ide:
http://munkakoralap.hu/2018/10/11/akadalymentesitett-tananyagok-erasmus-napok-forum-okt-12/

     Kiadó: Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.