OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2018. október 11., csütörtök 11:58

A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. október 11., csütörtök (OS) - A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület 2018. október 15-én zárja az EFOP-3.3.1-15-2015-00447 azonosító számú, Tanoda program megvalósítása Sokorópátkán - Sokorói Tanoda című Európai Uniós finanszírozású projektjét.

    A projektmegvalósítás 2 éve alatt 35 általános iskolás hátrányos helyzetű gyermek részesült iskolán kívüli felzárkóztató fejlesztésekben. A tantárgyi fejlesztéseken túl nagy hangsúlyt kapott a projektben a kulcskompetenciák (anyanyelvi, matematikai, IKT, idegen nyelvi) fejlesztése is. A projekt megvalósítói prioritásként kezelték a szociális kompetenciák fejlesztését is, ennek érdekében számos programelemet terveztek és valósítottak meg: 2 bentlakásos tábor, 4 kirándulás, 7 Dankó Pista Klubfoglalkozás, 3 családi nap. A gyermekek a folyamatos (órarend-szerű) fejlesztő foglalkozásokon túl minden tanévben tanszercsomagot kaptak, a folyamatos motiváció fenntartására félévente a legjobban teljesítő tanodások ajándékokban részesültek.

A tanodások elsöprő többsége jelentősen javított a bevonáskori tanulmányi eredményén, a gyermekek szociális kompetenciája szintén látványosan fejlődött a pedagógusok, szociális szakemberek visszajelzései alapján. További eredménycsoport a Tanoda települési környezetbe való integrálódása, amely a projekt elején a megelőlegezett bizalommal kezdődött az együttműködő szervezetek részéről (civil szervezetek, szociális szolgáltató, Sokorópátka Község Önkormányzata), majd pedig a közös települési programokban teljesedett ki.

     Kiadó: Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.