OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. október 11., csütörtök 14:13

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 11., csütörtök (OS) - Szanyi Tibor: Okosfalvak Magyarországon is

    Magyarországon is bemutatásra került az "Okosfalvak koncepció". A Gödöllőn rendezett szakmai konferencián a program kezdeményezője, Szanyi Tibor EP-képviselő mellett több európai biztos, európai és magyar politikusok és mintegy másfél száz szakértő vett részt. A Magyar Tudományos Akadémia tagjai, valamint a hazai- és külföldi szakértők mellett még az Európai Bizottság alelnöke – és lehetséges jövendőbeli szocialista csúcsjelölt –, Maroš Šefčovič, is üzenetet intézett a hallgatósághoz, kiemelve a koncepció energetikai vonatkozásait. A konferencián természetesen az okosfalvak mellett szó esett a közös agrárpolitika jövőjéről, illetve az okosfalvak első kísérleti projektjének eredményeiről is.

A pontos definíció és eszköztár meghatározása folyamatban van, de egy munka-definíció már létezik: "az okos falvak olyan vidéki közösségek, amelyek okos megoldásokat fejlesztenek ki a helyi kihívások kezelésére. A meglévő helyi erősségekre és lehetőségekre építenek, hogy elindítsák területük fenntartható fejlődésének folyamatát. Részvételen alapuló megközelítésre alapoznak a gazdasági, társadalmi és környezeti feltételek javítására irányuló stratégiáik kidolgozásában és végrehajtásában, különösen az innováció előmozdításával és a digitális technológiák által kínált megoldások mozgósításával.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.