OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. október 11., csütörtök 14:14

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 11., csütörtök (OS) - A kormány csak a honvédség létszámhiányát növeli -

    A benyújtott javaslat nem oldja meg a Magyar Honvédségben kialakult helyzetet. Attól, hogy papíron növelik a létszámot, még nem lesz több bevethető katonánk. Az eddig 7-8 ezer fős létszámhiány viszont így 15 ezer fősre növekszik. Így az évente 10-12 millió túlóra mennyisége is drasztikusan emelkedhet. A helyzetet tovább rontja, hogy 2019. január 1-től a katonák esetében sem fizethető ki tovább a túlóra, csak szabadságban adhatják ki, ami a létszámhiány miatt ellehetetleníti a szolgálat megszervezését. Ezért azonnali cselekvés kell. Törvénymódosítást nyújtottunk be, amely január 1. után is lehetővé teszi a túlóra kifizetését a honvédelmi és rendvédelmi állománynak is. Ha fontos a kormánynak az ország biztonsága, elfogadja a javaslatunkat.

1. Biztosítson mind a katonák mind a honvédségi dolgozók számára versenyképes illetményeket, a létszámhiány feltöltésével mérsékelje érdemben a tarthatatlan túlszolgálat és túlmunka mértékét. Javítsa a munkakörülményeket, az egyéni felszerelés modernizációjával és a laktanyák felújításával. Dolgozza ki az érintettek bevonásával az új típusú korkedvezményes nyugdíjrendszert, mely további szolgálatra ösztönöz, mégis biztonságot és kiszámíthatóságot nyújt az állománynak;

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.