OS Országos Sajtószolgálat
2019. november 17. vasárnap
Ismertető


2018. október 11., csütörtök 14:15

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. október 11., csütörtök (OS) - A kormány csak a honvédség létszámhiányát növeli -

    2. Növelje érdemben a honvédség költségvetését, hogy 2022-re elérje a GDP 2%-át. A növekményből évente 50%-ot a technikai eszközök modernizációjára, 20%-ot pedig az állomány illetményének emelésére fordítson. Nem mindegy, hogy a magasabb költségvetési források hogyan kerülnek felhasználásra, minden a haza védelmére szánt adófizetői forintnak a honvédségnél a helye és nem kormányhoz közeli körök zsebében. Ezért a beszerzéseket átláthatóan, a szakbizottságok érdemi és rendszeres tájékoztatása mellett valósítsák meg;

3. A honvédség katonai képességei érdemi fejlesztésre szorulnak, így elodázhatatlan modern haditechnikai eszközök beszerzése, ehhez pedig valós, hosszútávú haderőfejlesztési terv kidolgozása és megvalósítása.

4. A fegyveres erő demokratikus irányítása és ellenőrzése megvalósuljon mind a honvédelmi minisztérium civil irányításának megőrzésével, mind az országgyűlés és a szakbizottságok ellenőrzési jogosítványainak biztosításával. Minden eszközzel fel kell lépni az ellen, ha a Magyar Honvédséget direkt pártpolitikai utasításoknak akarnák alárendelni.

Demeter Márta,
a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.