OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 17. szerda
Ismertető


2018. október 11., csütörtök 15:09

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2018. október 11., csütörtök (OS) - Ha a szocialistákon múlik, már betegellátás sem lenne Magyarországon – Reagálás Korózs Lajos (MSZP) nyilatkozatára

    Az a Korózs Lajos beszél, aki a szocialista kormány államtitkáraként személyesen is felelős abban, hogy az egészségügyet csaknem az összeomlás szélére juttatták. A baloldal 600 milliárd forintot vont ki az egészségügyből, kórházakat zárt be és hagyta őket leépülni, mert az egészségügyi ellátást is privatizálni akarták. Üzletet akartak csinálni a betegekből, bevezették volna a vizitdíjat és a kórházi napidíjat is.

Ha a szocialistákon múlik, már betegellátás sem lenne Magyarországon, miközben az állami vezetők egészségügyi ellátására a dupláját költötték a mostaninak. A Fidesz akadályozta meg a közegészségügy fizetőssé tételét és 2010 óta pótolja az egészségügytől elvett pénzeket, stabilizálta a kórházak pénzügyi működését, radikálisan csökkentette adósságiakat és a várólistákat. 1200 milliárdos fejlesztést hajtunk végre a vidéki és a fővárosi kórházakban, új orvosi eszközökkel szereljük fel az intézményeket és emeljük az orvosok, ápolók bérét is.  A szocialisták az sem szavazták meg, hogy jövőre 649 milliárd forinttal több legyen egészségügyre, mint az ő kormányzásuk alatt volt.

     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.