OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. október 12., péntek 11:43

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 12., péntek (OS) - Kiderítettük: A magyarok több mint háromnegyede egyetért a Sargentini-jelentéssel

    A Magyar Liberális Párt közel egy hónapja, szeptember 13-án konzultációt kezdeményezett a Sargentini-jelentés legfontosabb állításaival kapcsolatban. A Liberálisok 40 kérdést tettek fel a konzultációt kitöltőknek, és több mint 1000 válasz érkezett be csak online. Bár a konzultációnk nem reprezentatív, az egyértelműen kiderült belőle, hogy a válaszadók döntő többsége elutasítja az Orbán-kormány politikáját, és legalább háromnegyede egyetért a Sargentini-jelentésben foglaltakkal. Ezt a következő számok bizonyítják:

1.      A kitöltők háromnegyede szerint a Fidesz jelentősen korlátozta az Alkotmánybíróság jogkörét.

2.      A válaszadók 80 százaléka szerint a 2018-as választáson az Orbán-kormány ellenséges és megfélemlítő kampánya nem hagyott teret a lényegi vitára és a közmédia híradásai egyértelműen a Fidesznek kedveztek.

3.      Szintén 80 százalék szerint jelentősen gyengült a jogállamiság ma Magyarországon.

4.      A megkérdezettek 90 százaléka szerint a képviselők vagyonnyilatkozatára vonatkozó szabályokat jelentősen szigorítani kellene, és 93 százalék szerint szankcionálni kellene a hibás vagyonnyilatkozatokat.

5.      A  válaszadók 85 százaléka szerint Tiborcz Istvánnak felelősséget kellene vállalnia az unió csalás elleni hivatala által felderített, korrupt lámpabeszerzési ügyekben.

6.      A válaszadók 80 százaléka szeretne Európai Ügyészséget.


     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.