OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. október 12., péntek 13:14

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 12., péntek (OS) - Az Állami Számvevőszék tájékoztatása a hajléktalanellátó szervezeteket érintő ellenőrzésekről.

    Az Állami Számvevőszék ellenőrzéseivel biztosítja a közpénzeket használó szervezetek átláthatóságát és elszámoltathatóságát, ami közérdek. A számvevőszéki ellenőrzés nem "vegzálás", hanem az adófizető állampolgárok, valamint jelen esetben a szociális humánszolgáltató szervezetek által ellátottak alapvető érdeke, hiszen az ellenőrzések hozzájárulnak a közpénzek szabályos és eredményes felhasználásához. Az ÁSZ program szerinti ellenőrzései korábbi, már lezárt pénzügyi évekre vonatkoznak, az érintett szervezeteknek pedig biztosítaniuk kell az átláthatóságot és elszámoltathatóságot.

A Népszava a mai cikkében az ÁSZ tegnapi válaszából elhallgatta, hogy a köznevelési és szociális feladatokat ellátó – nem állami – intézményfenntartók részére közfeladataik ellátására évente jelentős összegű pénzügyi támogatást biztosítottak és biztosítanak a mindenkori költségvetési törvények. Továbbá ezek a szervezetek társadalmi szempontból fontos feladatokat látnak el. Az ÁSZ ellenőrzéseivel hozzájárul ahhoz, hogy a közfeladatok ellátásáért kapott közpénzeket a szociális ellátásban érintett szervezetek is átlátható, célszerű módon használják fel, valamint eredményes legyen a feladatellátásuk.
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.