OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. október 15., hétfő 17:15

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. október 15., hétfő (OS) - LMP: Online petíciót indítunk, hogy ne töröljék el az állami lakástakarék-pénztári támogatásokat -

    A lakástakarék eltörlésének drámai következményei lesznek: családok százezreit vágja el az otthonteremtéstől, lehetetlen helyzetbe hozza a társasházakat, lehetetlenné teszi, hogy korszerűsítsenek, felújítsanak. Ma nem szűkíteni, hanem bővíteni kéne a lakástámogatás módjait, olyan eszközöket kell támogatni, ami sok családnak ad eleget, nem pedig keveseknek sokat. Az LMP ismételten hangsúlyozza: Magyarországon lakhatási válság van. Minden olyan intézkedés, ami a felújítási és újotthon-teremtési forrásokat csökkenti, ezt a válságot növeli. Ráadásul a Fidesz minden alkalommal elutasítja az LMP bérlakásépítési és támogatási javaslatait is, amelyek szintén megfizethető otthont adnának az embereknek. Elutasították a lakásfelújítás ÁFÁ-jának csökkentését is.

Már korábban is felröppentek hírek a támogatás eltörléséről, ám azokat a kormány mindig – most már tudjuk, hazug módon – tagadta. Most pedig puccsszerűen mégis elveszik. A Fidesz most egymillió embertől vesz el, hogy keveseknek adhasson. A Fidesz a gazdagok pártja, egy szűk elit gazdasági érdekeit képviseli csak. Az LMP ezért online petíciót indít, amiben több százezer állampolgár velünk együtt fejezheti ki tiltakozását.

LMP sajtó


     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.