2024. április 20. szombat

2018. október 15., hétfő 17:53

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 15., hétfő (OS) - Sermer Ádám: Ma 74 éves nemzetünk egyik legsötétebb szégyenfoltja

1944. október 15. - a vészkorszak kezdete. Nemzetünk történelmének egyik legsötétebb napja. Ma 74 évvel ezelőtt tett Magyarország kísérletet a második világháborúból való kiugrásra. A kísérletet csírájában elfojtva, ma 74 évvel ezelőtt a Szálasi-vezette magyar nyilasok vették végül át a hatalmat.

Már hetvennégy év eltelt azóta, hogy magyarok kezdték el lemészárolni magyar honfitársaikat, de még mindig kifogáskeresés, felelősséghárítás, szerecsenmosdatás és történelemhamisítás nehezíti az őszinte gyászt, és a valódi megbánást. Sokszor halljuk manapság a nemzet kifejezést, hát itt lenne az ideje, hogy akkor végre a felelősségünket is fogadjuk el nemzetként!

Amikor a német megszállás áldozatainak állítunk emlékművet, nem hazudhatjuk azt, hogy a magyar nemzet ártatlan angyalként tehetetlenül állt az események sodrában! A bűntelen angyal hogyan tudná szimbolizálni mindazt, ami ma 74 éve történt?

Ma 74 éve budapesti, magyar zsidók tömegei boldogan vetették le sárga csillagjaikat a kiugrás hírére. Budapest néhány órán keresztül örömmámorban úszott. Estére viszont már nyilas honfitársaik pusztító hadigépezetként mészárolták le őket. Magyarok öltek magyarokat. A gyűlölet, a társadalomban felszított indulatok, a bűnbakképzés olyan szintre emelkedett 1944. október 15-én, hogy már senki sem tudott gátat szabni az embertelenségnek.

Kiadó: Magyar Liberális Párt