OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. október 15., hétfő 17:53

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 15., hétfő (OS) - Sermer Ádám: Ma 74 éves nemzetünk egyik legsötétebb szégyenfoltja

    1944. október 15. - a vészkorszak kezdete. Nemzetünk történelmének egyik legsötétebb napja. Ma 74 évvel ezelőtt tett Magyarország kísérletet a második világháborúból való kiugrásra. A kísérletet csírájában elfojtva, ma 74 évvel ezelőtt a Szálasi-vezette magyar nyilasok vették végül át a hatalmat.

Már hetvennégy év eltelt azóta, hogy magyarok kezdték el lemészárolni magyar honfitársaikat, de még mindig kifogáskeresés, felelősséghárítás, szerecsenmosdatás és történelemhamisítás nehezíti az őszinte gyászt, és a valódi megbánást. Sokszor halljuk manapság a nemzet kifejezést, hát itt lenne az ideje, hogy akkor végre a felelősségünket is fogadjuk el nemzetként!

Amikor a német megszállás áldozatainak állítunk emlékművet, nem hazudhatjuk azt, hogy a magyar nemzet ártatlan angyalként tehetetlenül állt az események sodrában! A bűntelen angyal hogyan tudná szimbolizálni mindazt, ami ma 74 éve történt?

Ma 74 éve budapesti, magyar zsidók tömegei boldogan vetették le sárga csillagjaikat a kiugrás hírére. Budapest néhány órán keresztül örömmámorban úszott. Estére viszont már nyilas honfitársaik pusztító hadigépezetként mészárolták le őket. Magyarok öltek magyarokat. A gyűlölet, a társadalomban felszított indulatok, a bűnbakképzés olyan szintre emelkedett 1944. október 15-én, hogy már senki sem tudott gátat szabni az embertelenségnek.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.