OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. október 15., hétfő 18:16

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2018. október 15., hétfő (OS) - A kormány ellopja a lakáskasszát is?

    A Párbeszéd elutasítja a lakástakarék-pénztárakról szóló, rendkívüli eljárással benyújtott, az állami támogatás megszüntetését célzó kormánypárti törvényjavaslat támogatását. Egyúttal a kormány képviselőinek fölteszi azt az igen egyszerű kérdést: árulják már el, éppen melyik oligarchának kívánnak kedvezni a hirtelen, érzéketlen és eszement módosítással?

A lakáskassza állami támogatásának leállításával a kormány 20 éves konszenzust rúgott fel az eddig sikertelen CSOK-program kedvéért. Ugyanakkor a CSOK – szemben a megtakarításra és állami támogatással járó lakáskasszával – csak egy szűk rétegnek kínál megoldást.

A Párbeszéd azt javasolja, ha a lakáskassza támogatása valóban megszűnik, a kormány a felszabaduló pénzt költse bérlakásépítésére. Számításaink szerint a teljes lakásállományon belül több százezer felújítandó lakás van. Ezek jelentős részében idősebb emberek élnek, számukra reális megoldási lehetőség volt az államilag támogatott lakáskassza. Vajon most mi lesz a romló állapotú lakásokban élő nyugdíjasokkal?

A Párbeszéd – a kormány koncepcióval szemben – az építkezés híve: programjában 100 ezer szociális bérlakást és 25 ezer kollégiumi férőhelyet építését javasolja.

Párbeszéd Magyarországért
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.