OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. október 16., kedd 14:29

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 16., kedd (OS) - A fehérbot nemzetközi napját ünnepelte a 100 éves MVGYOSZ - Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a fehérbot nemzetközi napján személyesen köszöntötte a százéves Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét. A köztársasági elnök a centenáriumi programsorozat fővédnökeként tette tiszteletét október 15-én az MVGYOSZ székházában szervezett ünnepségen.

    Ünnepi köszöntőjében Louis Braille munkásságát idézte fel: "A pontírás vak feltalálójának nem szegte kedvét, hogy olyan korban élt, amikor egyértelműen kevesebbre tartották társainál. Ő ugyanis nem érezte magát kevesebbnek. Három éven át megszállottan dolgozott tapintható írásrendszerének tökéletesítésén, mert hitte, hogy a vakok és látók egyenlősége a kommunikáció révén érhető el. Az MVGYOSZ éppen ezt szolgálja száz éve. Közös világunk akadályait emberséggel, egymásra figyelve, új segédeszközök feltalálásával és azok használatát a mindennapokban természetesnek véve tudjuk legyőzni." Az államfő zárszóként egy Gyimesben élő látássérült prímás szavait idézte: "Nem kell látni, érezni kell!"
Fülöp Attila, az Emberi Erőforrás Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára ünnepi köszöntőjében bejelentette: a kormány 150 millió forinttal támogatja az MVGYOSZ centenáriumi eseményeinek megszervezését és a műemlék székház homlokzatának felújítását.
     Kiadó: Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.