OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. október 17., szerda 13:03

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 17., szerda (OS) - A lakástámogatások megszüntetésének legfőbb vesztesei a budapesti fiatalok

    A Magyar Liberális Párt szerint a lakáspénztárak állami támogatásának megszüntetése a Fidesz fiatalellenes politikájának legújabb állomása, ami legfőként a budapestieket sújtja, hiszen a fővárosban szabadultak el leginkább az ingatlanárak.

Az elmúlt évhez képest több mint 20 százalékkal nőtt a budapesti ingatlanok ára, tíz évre visszamenőleg van, ahol több mint kétszeres a drágulás. Egy 30 négyzetméteres garzon ára akár 30 millió forintot is kitehet ma Budapesten. Azok a fiatalok, akiket nem támogat a család, nincs komolyabb megtakarításuk, vagy milliós fizetésük, képtelenek saját ingatlant venni a fővárosban.  A fiatal felnőttek majdnem 45 százaléka 25-34 éves korukban is a szüleikkel kénytelen együtt élni, ez az arány pedig csak romlani fog, ha a Fidesz folytatja ezt a politikát.

Az országban nem volt még egy olyan népszerű megtakarítási program, mint az ltp, a lakosság közel 13 százalékának van ilyen szerződése. Az öngondoskodás, a megtakarítás egyik legjobb példája volt ez a rendszer, amit a Fidesz két nap alatt vert szét, több ezer budapesti családnak nehezítve meg a jövőjét.

A Liberálisok szerint elhibázott lakáspolitika, hogy csak a családosokat támogatja az állam. A gyermeket nem vállalók, gyermeküket egyedül nevelő szülők, és azok, akinek már felnőttek a gyermekeik, ugyanolyan értékes tagjai a társadalomnak, mint a CSOK-ra jogosultak. A kormány mégis őket bünteti ezzel az intézkedéssel.
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.