OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. október 23., kedd 17:30

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 23., kedd (OS) - Fodor Gábor: 2018-ban meg kell védenünk azt, amiért ’56 hősei életüket áldozták

    A Magyar Liberális Párt a Rákoskeresztúri Új Köztemető 301-es parcellájánál emlékezett a 1956-os forradalomra. Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke arról beszélt, hogy miközben 2018-ban "szégyenkeznünk kell az Orbán-kormány politikája miatt", 1956-ban az egész világ hősként tekintett a szabadságért harcoló magyarokra. Ma egyedül az európai szélsőjobb tekint példaként a magyar kormányra – szögezte le. "A mérsékelt jobboldaliak, a baloldaliak, a zöldek és a liberálisok viszont joggal tartják egységesen elfogadhatatlannak és szégyenletesnek azt, ami ma Magyarországon történik."

Az 1956-os forradalom nélkül a rendszerváltás sem jöhetett volna létre – mondta Fodor. 1956-ban és ’88-’89-ben is ugyanazért küzdöttek és harcoltak a magyarok: egy szabad, demokratikus és európai Magyarországért – fűzte hozzá. Mi továbbra is hiszünk az emberi méltóságban, az európai integrációban, és a piacgazdaságban. És nem hiszünk az illiberális, gondoskodó államban – szögezte le.

Szerinte a liberális értékek sikerének bizonyítéka az, hogy a menekültek nem az illiberális államokat választják új otthonul. Nem Törökországba és Oroszországba mennének a menekültek, hanem a demokratikus, liberális nyugatra – hangsúlyozta. Az iszlám radikálisok pedig nem a kereszténység ellen, hanem a szabadságra, egyenjogúságra épülő, liberális értékeken alapuló nyugat ellen küzdenek.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.