OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. október 23., kedd 18:15

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. október 23., kedd (OS) - A Liberálisok reakciója Orbán Viktor október 23-i beszédére: A Fideszt kiközösítenék a pesti srácok

    Szomorúan látjuk, hogy az egykor liberális Orbán Viktor mára az európai szélsőjobboldal vezéreként tetszeleg, akinek a legfőbb célja, hogy a nemzetre hivatkozva verje szét az Európai Uniót. Magyarország valódi érdeke a minél erősebb európai integráció, hiszen csak az egységes Európa tudja felvenni a küzdelmet a kontinenst érő kihívásokkal. Európa nem akar gyarmatosítani, szemben a Fidesszel, amely gyarmatbirodalomként tekint az egész országra és az egész nemzetre. Orbán Viktor a Brüsszel-ellenes harcot ürügyként használja a magyar demokrácia lebontására. A Fidesz a nemzeti érdekre hivatkozva szállta meg a jogállamot, korlátozza a sajtószabadságot, üldözi az emberi jogokért küzdő civileket, veri szét az oktatási rendszert, zülleszti le az egészségügyet és einstandolja a gazdaságot. A Liberálisok szerint csak az egységes és erős Európában van esély arra, hogy hazánk független, szabad és demokratikus ország maradjon. A korrupcióra és önzésre épülő, nemzeti önzésen alapuló illiberális politika Putyin és keleti diktatúrák prédájává teszi hazánkat. A Fidesz az illiberális államot hirdető politikájával szembefordult a demokráciáért életüket áldozó októberi hősökkel, a ’89-es rendszerváltással és az európai Magyarországgal. Közös felelősségünk, hogy megvédjük az 1956-os forradalom értékeit és eredményeit, és megvédjük a szabad, demokratikus Magyarországot.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.