2024. április 20. szombat

2018. október 24., szerda 16:25

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. október 24., szerda (OS) - Elfogadhatatlannak tartjuk Jean-Claude Juncker kijelentéseit -

Határozott álláspontunk, hogy 100 évvel az Erdélyt Romániához csatoló egyoldalú politikai nyilatkozat, a gyulafehérvári határozat után itt az ideje, hogy a román állam egy európai uniós tagállam elvárt érettségével tekintsen a saját területén élő őshonos nemzeti kisebbségekre. Az LMP hitet tesz amellett, hogy az autonómia - legyen az területi vagy kulturális - a nemzeti kisebbségek önrendelkezésének elfogadott módja, és ezért minden fórumon ki fogunk állni: ugyanezt várjuk el a mindenkori magyar kormánytól is.

Keresztes László Lóránt,
frakcióvezető-társelnök (LMP)
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)