OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. október 26., péntek 13:10

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közleménye
    Budapest, 2018. október 26., péntek (OS) - 2018. október 26-án lezárult az első magyarországi IBM Corporate Service Corps misszió. A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és további három szervezet egy hónapon át dolgozott a világ különböző országaiból érkezett IBM szakértőkkel olyan rövid és hosszú távú innovatív megoldások létrehozásán, melyek a magyar  társadalom egésze számára értéket teremtenek.

    A zárórendezvényen Dr. Bagdy Gábor, a főváros főpolgármester-helyettese a program kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a külföldi szakértők javaslatai új nézőpontokat biztosítanak a négy fogadó szervezet számára a további munkájukhoz.
Az első hazai CSC projekttel az a célunk, hogy Magyarország versenyképességét növeljük, és a gazdaságban nagyon fontos szerepet betöltő vállalkozásoknak a digitalizálódó világunkban jelentkező új kihívások tekintetében segítséget nyújtsunk - Rehus Péter, az IBM Magyarországi Kft. országigazgatója.
Az IBM szakértőinek javaslatai leginkább a fővárosi startup ökoszisztéma szereplői közti kapcsolatok erősítésére fókuszálnak, amiben a BVK fontos szerepet tölt be. Segítségükkel a már meglevő együttműködések elmélyíthetők, újak hozhatók létre - Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.
A záróünnepségen a misszió tagjai és a BVK,  az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központja, az Impact Hub Budapest beszámoltak a tudástranszfer egy hónap alatt elért eredményeiről.

     Kiadó: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.