OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. november 4., vasárnap 13:40

Az LMP parlamenti frakciója közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 4., vasárnap (OS) - LMP: A Nemzeti Gyásznap alkalmából -

        Az LMP politikai közössége tisztelettel és főhajtással emlékezik a 62 évvel ezelőtti események szabadságharcos hőseire. 1956. november 4-e olyan korszak kezdetét jelentette a magyar történelemben, amelyet még mindig nem tudtunk igazán lezárni. Méltatlannak érezzük ugyanis, hogy a nemzeti gyásznapon kell kihangsúlyoznunk: azok az emberek, akik az akkori rendszer bűnösei voltak, ma is teljes titokban élhetnek köztünk, mert nem számoltatták el őket.
     1956 üzenete, hogy folyamatosan küzdeni kell azért, amiben hiszünk, és azokért, akiket szeretünk. Mindenkinek, aki ma a magyarságért tenni akar, az ő harcukat kell szem előtt tartania, mert ők azért áldoztak fel mindent, hogy ma egy szabad és független országban élhessünk. Ezt a szabadságot és függetlenséget kell most megvédenünk, ebből nem engedhetünk.
     Az 1956-os forradalom és szabadságharccal a magyar nemzet újfent bizonyította, hogy szabadságra született: november 4-e pedig többek között az árulásnak és gonoszságnak is szimbólumává vált. 62 évvel ezelőtt ezen a napon a Kádár-rendszer ugyanis gonoszsággal, árulásban született. A totalitárius diktatúrában a félelem, a gyanakvás, a besúgás, a gyűlölet szabta meg a mindennapokat, mert a hatalom birtokosai ebben voltak érdekeltek. Mélységesen elszomorító és egyben felháborító, hogy több mint félévszázad után sem tudtunk előrelépni, hiszen a jelenlegi kormánypártok felelnek azért, hogy a Kádár-korszak tovább élhet itt Magyarországon.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.