OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. november 5., hétfő 09:29

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. november 5., hétfő (OS) - Nem leszünk díszlet - A DK képviselői nem vesznek részt a közigazgatási bíróságról szóló álegyeztetésen

    A kormány az utolsó lépésre készül, hogy teljesen felszámolja a független igazságszolgáltatást. A bíróságok függetlenségének a kormány egy külön közigazgatási bíróság felállításával vetne véget, hogy az állammal szembeni perek a "megfelelő helyre" kerüljenek és a bíróságokon is az Orbán-rendszeré legyen az utolsó szó. Ennek szentesítésére a kormány hétpárti egyeztetésre hívta a pártokat az Igazságügyi Minisztérium épületébe. Ahogy az elmúlt 8 évben, az ellenzék álláspontját most sem fogják figyelembe venni, de majd úgy tesznek, mintha egy valódi vita, demokratikus konszenzuskeresés előzte volna meg gyalázatos döntésüket. Így működik egy modern diktatúra: valódi egyeztetés nincs, a látszatára azonban szüksége van az elnyomóknak.

A Demokratikus Koalíció nem fogja eljátszani a díszlet szerepét, ezért képviselőink nem vesznek részt a közigazgatási bíróságról szóló álegyeztetésen.

Arató Gergely
országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.